Text/HTML

U sklopu projekta „Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj“  financiranog sredstvima iz Švicarsko-hrvatskog programa suradnje Prva riječka hrvatska gimnazija uključila se je kao pridruženi partner. Cilj ovog projekta je ojačati doprinos u održivom razvoju, edukacijom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanja uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci.

Jedna od upravo završenih aktivnosti, u sklopu projekta je i edukacija za nastavnike pod nazivom Akademija održivog razvoja za nastavnike, strukturirana u pet modularnih treninga od dva dana. Treninzi su se održavali u gradovima Zagreb, Čakovec, Rijeka, Split i Osijek i bavili su se zanimljivim temama, usko povezanim s održivim razvojem.

Akademija je predstavljala uvodnu aktivnost u projekt, jer usporedo s edukacijom za nastavnike provodi se i edukacija za učenike vezana za održivi razvoj. Tijekom manifestacije Hrvatska volontira učenici Prve riječke hrvatske gimnazije proveli su volontersku akciju u školi, poštujući sve epidemiološke preporuke. U toj su akciji oslikali zidove školskog hodnika s temama povezanim uz održivi razvoj. U jednom je razredu održana i radionica pod nazivom Biti volonter/ka.

Slijedi nam još niz edukacija vezanih uz održivi razvoj i još jedna volonterska akcija u zajednici.

Ciljevi projekta „Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj“  kao i aktivnosti koje proizlaze iz njega usko su povezane s ciljevima Erasmus+ projekta „Steps 2030 World“ u kojem sudjeluju učenici i nastavnici naše škole od 2018. godine zajedno sa školama iz Slovenije, Italije, Nizozemske i Njemačke.