Text/HTML

Coroni unatoč dogodio se Portugal.  Naše profesorice Angelovski, Jokić i Šepić,  trećaši Jordano, Šupuković, Gržanić i Đukić te ravnateljica Jane Sclaunich od 13. do 18 lipnja 2021. proveli su nekoliko prekrasnih i intenzivnih dana u portugalskoj šarmantnoj prijestolnici Lisabonu i  u gradiću Alcaneni. Obrazovna institucija „Agrupamento de Escolas u Alcaneni“, domaćin  je ovog susreta koji je osmišljen Erasmus + KA2 projektom  SILAB kojega  je nositelj Prva riječka hrvatska gimnazija. Susretu su se priključili partneri iz škola Platon u Grčkoj ( Katerini) i "Prof. Dr. Asen Zlatarov“ iz Sofije, Bugarska. Paralelno se odvijao i susret koordinatora na projektu ( Transnational Project Meeting) na kojemu se prisustvovali partneri iz Mađarske ( TREBAG), Italije ( DLEARN), Grčke( IDEC) i Hrvatske ( PAR).  

 

Dok su se koordinatori bavili administrativnim pitanjima i planiranju budućih događaja, naši profesori i učenici proveli su niz tzv. „Learning and teaching activities“ predviđenih projektom. Kroz rad u malim grupama, oluju mozgova, meditaciju te nizu  otvorenih problemskih pitanja koja su poticala daljnju raspravu  iznjedrilo se pregršt kreativnih i inovativnih ideja.  Dogodio se susret.  Dijalog.  Prijateljstvo.  Nada u sretniju  budućnost. Učenici su uživali u međusobnom druženju, razmjeni iskustava, različitim kulturama.  Veliko zadovoljstvo bilo je vidjeti ih na okupu.

 

Također, velika je sreća stići do krajnje točke na zapadu Europe, prepustiti se snazi oceana, mirisu vjetra i toplini pijeska. 

 

Do idućeg susreta! Obrigado, obrigada.