Text/HTML

Godinu ispunjenu raznim zanimljivim književnim susretima završili smo još jednim, za koji je “kriv” bio upravo riječki pisac Enver Krivac. Našem susretu pridružili su se i učenici Gimnazije Sisak i njihove profesorice. 
 

Druženje je bilo posebno zanimljivo s obzirom na činjenicu da su Siščani čitali roman „Ulica Helen Keller“, a PRHG-ovci zbirku priča pod nazivom „Ništa za pisati kući o“, tako da Krivcu nije bilo nimalo lako. Tijekom jednosatnog razgovora rešetali su ga sa svih strana i tako saznali ponešto o njegovom djetinjstvu u Gorskom kotru te kako je ono utjecalao na njegovo stvaralaštvo. Također, zanimalo ih je kako su uopće nastale ideje za njegova djela, na što im je odgovorio prilično simpatičnim anegdotama. Pričao im je o promjenama i korekcijama koje bi danas napravio u svom pisanju te o budućem projektu – grafičko-tekstualnoj knjizi. Pričao im je i o svojoj ljubavi prema glazbi i stripovima te kako one utječu na pisanje uopće.
 

Susret je za gimnazijalce zasigurno bio odmak od surove stvarnosti koja zavlada pred kraj svake školske godine te poslužio kao svojevrsni odmor od napetosti posljednjih tjedana.  Druženje s gimnazijalcima iz Siska nastavilo se šetnjom poznatim, riječkim ulicama i podzemljem, a završio nezaobilaznom kavom na riječkoj rivi. Veselimo se posjetu Sisku i nadamo se da će i njihov gost iznenađenja biti jednako tako zanimljiv kao i naš Krivac.