Text/HTML

 

 

Tijekom rujna 2021. godine učenici svih razreda Prve riječke gimnazije proveli su dan na otvorenom u Zabavnom adrenalinskom parku Vrata, udaljenom samo sat vremena vlakom od Rijeke. 

 


Nastavni dan proveli su na čistom zraku i predivnoj prirodi, igrajući različite ekipne elementarne igre za razvoj motoričkih sposobnosti, zajedničke i individualne sportske aktivnosti, te sportske igre koje su bile obvezni dio terenske nastave iz tjelesne i zdravstvene kulture. Sudjelovali su u tzv. timskoj olimpijadi (hodanje na skijama, hodanje po užetu-traci, prenošenje loptice kroz poligon prepreka, disk, hulahop, bacanje kolutova, prenošenje kuglica kroz cijevi, gusjenica, križić – kružić uživo, ljudski stolni nogomet, viseća kuglana, boćanje, odbojka i nogomet)

 


Osim obaveznih aktivnosti mogli su se popeti na stijenu visoku sedam metara, spustiti se zipline-om, isprobati luk i strijelu, proći adrenalinski poligon s dva nivoa i još puno toga.
Zabave i akcije sigurno nije nedostajalo. Bio je to jedan drugačiji nastavni dan kakav se samo može poželjeti i zasigurno ponoviti.