Text/HTML

Rukometaši Prve riječke u četvrtak, prvog dana veljače, započeli su ovogodišnje putovanje na školskom natjecanju. Podsjetimo, ekipa je to koja je u travnju dogurala do četvrtfinala državnog prvenstva, a ovogodišnje ambicije naših mladića nisu ništa manje.
 

Predstavnici “Gimnazijalca” na novom su se parketu dvorane "3. Maj" predstavili plavom garniturom dresova, lepršavom igrom i lijepim potezima. Publici zaista nije nedostajalo uzbuđenja. Bila su to dva dominantna nastupa naše ekipe u kojima pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.
Prva je na repertoaru bila Građevinska škola Rijeka. Trebalo je malo da se namjeste nišanske sprave, ali kada su se dečki zagrijali, golman protivnika bio je kao na streljani. Od 22 gola, koliko smo ukupno zabili, najviše ih je djelo Davida Nadovića, mrežu je pogodio čak 7 puta. Slijedili su ga Klić (5) i Kriste Linić (4). Utakmica je završila rezultatom 22: 16.

 

Uslijedio je susret sa sušačkim gimnazijalcima. Ovoga puta ulazak u meč bio je dobar, a kako je utakmica odmicala, razlika se samo povećavala. Najefikasniji je bio Ivan Galović sa 6 pogodaka, dok je Klić ponovo postigao 5 golova. Pobijedili smo 24:12. Klić je s Nadovićem podijelio titulu najboljeg strijelca dana. Valja pohvaliti i doprinos vratara koji je u obje utakmice bio na visokoj razini. Za našu ekipu igrali su: Cenov, Dundović, Ratin, Jovović , Nadović, Klić, Galović, Humar, Miculinić, Kriste Linić, Vukorepa i  Colarić. 
Sljedeće je kolo na rasporedu 14.veljače. 
    

 

Renato Špehar