Text/HTML

Nakon pune četiri godine 30. lipnja ponovno je održana Svečana podjela svjedodžbi i pohvala maturantima Prve riječke hrvatske gimnazije u predivnom prostoru Zajednice Talijana poznatijem kao Circolo na kojoj su bili prisutni svi maturanti. 

 

Razrednici maturanata uručili su svjedodžbe  svojim učenicima, a ravnateljica škole prigodnim je poklonom darivala 28 maturanata koji su sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja prošli s odličnim uspjehom. Između njih 28 odabrana je učenica generacije 2022./2023. kojeg već 28. godinu nagrađuje Zaklada Ileana i Gilberta iz talijanskog grada Estea. 

 

Zaklada je osnovana u čast Ileani Pieressa, ženi koja je svim srcem u vrijeme rata pomagala Zajednici Talijana i gradu Rijeci, a danas njeni prijatelji pomažu iznimnim, mladim ljudima u ostvarenju njihovih snova.  

 

Titulu najuspješnije učenice Prve riječke gimnazije i dobitnicu 28. donacije Zaklade Ileana i Gilberta zasluženo je osvojila Ana Ivković, učenica 4.b razreda.

 

U programu je sudjelovao Združeni zbor PRHG i GAM-a, a pjevala je i Lina Banić,  učenica 1.b razreda. Svečanost je moderirala i vodila maturantica Saša Prekali.
 

 

Čestitke svim maturantima generacije 2022./2023.! I hrabro i sretno naprijed!!!