Text/HTML

Od srijede, 19.4. do petka, 21.4. održano je u Poreču državno prvenstvo u rukometu za srednje škole. Našu školu predstavljali su Dino Dundović, Antonio Lerner, David Maričić, Roko Kasunić, Ivo Humar, Jan Klić, Petar Perišić, Niko Jovović, Marko Bogdanović, Ivan Galović, Jakov Miculinić i David Nadović pod vodstvom profesorice tjelesnog odgoja Mije Barbalić.
 

U grupnoj fazi naši su rukometaši igrali protiv gimnazije iz Šibenika i Elektrotehničke škole iz Splita. Protiv Šibenčana naši su dečki ostvarili uvjerljivu pobjedu rezultatom 19-10. Igrač utakmice bio je David Maričić sa šest zabijenih golova. Druga utakmica u skupini nije bila toliko lagana kao prva. Split je pružio dobru partiju i  „zapaprio“ život našim rukometašima. Iako je rezultat na poluvremenu  bio 7-5 za PRHG, Split se uspio vratiti te serijom od 4 pogotka preokrenuti rezultat. Naši momci su ipak pokazali kvalitetu te pobijedili rezultatom 14-12, a na toj utakmici posebno se istaknuo David Nadović sa šest pogodaka. Tim dvjema pobjedama Prva riječka hrvatska gimnazija bila je prva u skupini H te je ostvarila prolazak u četvrtinu finala. 


Kraj ovoj lijepoj i uzbudljivoj priči došao je baš u četvrtini finala. Ekipa iz Dugog Sela bila je bolja rezultatom 16-12 te je prošla u polufinale, a na koncu je osvojila i državno prvenstvo. Tako su rukometaši PRHG-a završili na petom mjestu državnog  prvenstva. Čestitamo našim dečkima i profesorici Barbalić na ostvarenom rezultatu te im svima želimo puno uspjeha u klupskim natjecanjima.
 

Lovro Lenac