Text/HTML

 

Petnaestu godinu zaredom Udruga Delta u suradnji s Gradom Rijeka i Udrugom PaRiter provodi “Akciju za 5!”, čiji je cilj pružanje mogućnosti mladim ljudima od 14. do 19. godine razviti sposobnosti potrebne za aktivno sudjelovanje u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini.

 

Ovogodišnja tema bila je Akcije „Mladi za mlade u koroni“. Pedesetak učenica i učenika promišljalo je o utjecaju korone na mlade, pronalaženju rješenja te djelovanju temeljeno na solidarnosti i podršci.


Ove godine „Akcija za 5“ održala se u online okruženju s obzirom na uvjete povezane s bolesti COVID-19. Učenici su pripremili svoje projektne prijedloge, održali rasprave i odabrali dva najbolja projektna prijedloga između kojih se birao pobjednički projekt. Pobjednički projekt će se realizirati do kraja 2020. godine.


Finalno sučeljavanje dva najbolja projekta „Akcije za 5!“ održalo se je u četvrtak, 19. studenog 2020. godine, putem online platforme Zoom, a  u finalu su se našle ekipe iz naše i Ekonomske škole. Pobjedu su odnijele cure iz 3.b razreda, Laura Vidović, Katarina Dragozetic, Petra Šupuković i Petra Pilipović, koje su uspješno predstavile svoj projekt "Ne može nam nitko ništa! Korona edition".  Klikom na link poslušajte što su osmislile u svom projektu i kako su majstorski osvojile pobjedu. 

 

Završno događanje možete pogledati OVDJE.


Čestitke curama!!!