Text/HTML

Učenici naše škole izložili su plakate kojima ukazuju sugrađanima na probleme našega društva i pozivaju ih na toleranciju i solidarnost. Izložba je postavljena u izlozima Grada na Korzu sljedećih tjedan dana. Organizaciju izložbe pomogli su Grad Rijeka i udruga Drugo more.

 

 

 

Autorice su izloženih plakata: Anamarija Đaković Ivezić, Chiara Sušanj, Nika Ragoš, Lara Vrgoč, Patricia Grčko, Karla Bačić, Lara Grbac, Laura Vlastelica, Lena Dobre, Lucija Erstić, Dora Tadić, Ema Škarić i Tara Jaška. Dio plakata nastao je suradnjom učenica 1. d razreda i djece iz programa Moje mjesto pod suncem Centra za kulturu dijaloga iz Rijeke.

 

 

Ovom je akcijom nastavljen projekt „p.s. Pokreni solidarnost“, Erasmus + projekt koji je započet u travnju slanjem razglednica s porukama solidarnosti nasumično izabranim sugrađanima. Projekt se, podsjetimo, provodi u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Sloveniji, a samo u našoj zemlji u njemu su ove godine sudjelovale 24 škole. Nositelj je projekta za Hrvatsku Centar za mirovne studije iz Zagreba. U našoj su školi projekt provele profesorice Helena de Karina, Dajana Rosatti i Nataša Kuzmar Colnar. Želja im je naučiti  mlade  kritičkom mišljenju i osnažiti ih na aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici.